Nefrologie Pediatrica

Medic Primar Dr. Munteanu Mihaela

Medic Primar Dr. Starcea Magdalena

Medic Primar Dr. Gavrilovici Cristina

Nefrologia pediatrica se ocupa de diagnosticul si tratamentul afectiunilor rinichilui la copil si reda starea de functionalitate normala a organismului.
Ea trateaza patologia renala propriu-zisa:

  • Nefrocalcinoza (pietre la rinichi)
  • Pielonefrita (infectiile de tract urinar)
  • Sindromul nefrotic
  • Insuficienta renala,

precum si afectarea renala din boli sistemice, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala (HTA), vasculite, colagenoze.

Afectiunile renale, neidentificate sau tratate ineficient poate cauza afectiuni grave ale rinichiului, care in timp se pot contura sub forme iremediabile cu repercursiuni pe intreaga viata a copilului, totodata pacientul afectat avand o sporita sansa de a dezvolta afectiuni si altor organe.

Avand cauzalitate prenatala sau dobandita, afectiunile renale se pot manifesta sub diferite forme (febra, agitatie, hipertensiune, urina cu miros deosebit, irascibilitate), aproximativ 40% din bebelusi suferind de ele.
Depistate, aceste simptome, trebuiesc tratate foarte serios, parintele fiind primul responsabil in a oferi copilului sansa la o viata normala si fericita prin consultul medicului specialist.

Desi sunt afectiuni cu potential periculos, metodele de tratamanet, grija medicului si supravegherea copilului in timpul si dupa remediere, asigura vindecarea si evitarea, pe cat posibil a recurentei.
Clinica pediatrica Pedilife este pregatita tehnic si cu personal bine instruit, sa preia urgentele micutului dumneavoastra si sa le combata prin investigatii de inalta calitate si tratamente eficiente.

Cabinetul de nefologie pediatrica a Clinicii Pedilife ofera consultatii de specialitate si tratamente pentru cazuri de: